Neden kaş ekimi?
Estetik görünüş günümüzde insanların çok önemsediği bir durumdur. Yüz, insanın dışarıya açılan penceresidir. Yüz, görüntü ve gülüş estetiğinde dişlerle birlikte en öneli organdır. İnsanlar, doğuştan veya çeşitli hastalıklar ya da trafik kazaları, ev ve iş kazaları gibi dış etkiler sonucu yüz estetiğini olumsuz etkileyen rahatsızlıklar yaşayabilmektedirler. Bu durumlar kişilerde psikolojik rahatsızlıklara yol açmakta, yaşama sevincini azaltmakta ve onların sosyal yaşamlarını etkileyebilmektedir.
Her geçen gün yaşanan tıbbi gelişmeler yüz estetiğinde de kullanılmaya başlanmıştır. Artık saç ekimi gibi kaş ekimi de başarılı bir şekilde yapılabilmektedir. Yaşanan kazalar, yanık tedavileri, bazı hastalıklara bağlı kaş dökülmesi problemi veya doğuştan hiç kaş çıkmaması hali, kaş ekimi uygulamasıyla tedavi edilebilmektedir.
Kaş ekimi nasıl uygulanır?
FUE tekniği, kaş ekiminde, saç ekiminde olduğu gibi yaygın olarak kullanılmaktadır. FUE tekniği uygulaması kolay basit bir teknik olup operasyona engel ciddi bir hastalığı bulunmayan her yaştaki hastaya uygulanabilir. FUE yönteminde saç kökleri ve onu besleyen dokulardan oluşan küçük üniteler durumundaki saç folikülleri özel olarak geliştirilmiş bir motor yardımıyla doğrusal kesi yapmadan yuvarlak kesilerle ense bölgesinden teker teker alınır.
Kaş ekimi kısaca, saç dökülmesinin yaşanmadığı kişinin kendi ense bölgesinden alınan saç foliküllerinin ekim yapılacak kaş bölgesinde önceden açılan kanallara yerleştirilmesi işlemidir.
Ekim işleminden önce yapılan muayenede hastaya uygun ve hastanın istediği bir kaş modelini belirlenir. Tespit edilen kaş modeli kalem ile kaş bölgesine çizilerek hastanın operasyon sonrası ortaya çıkacak durumu izlemesi ve tercih ettiği modelin görünümünden emin olması sağlanır.
Daha sonra sınırları çizilen alana yeterli yoğunlukta bir görünümü oluşturacak ekim için gerekli saç kökü sayısı belirlenir. Buna göre hastanın kendi ense bölgesinden belirlenen sayıda saç kökü alınır. Kökler mikromotor ya da manuel punch yardımıyla teker teker toplanır. Bu köklerin kişinin kendisine ait olması doku uyumu için gereklidir.Doğal ve güzel bir görüntü için açılacak kanalların yönü çok hassa bir şekilde belirlenir ve bunun için lateral slit ile ekimi yapılacak saç köklerinin yerleştirileceği kanallar açılır. Kaş ekiminde çok titiz çalışmak gerekir. Çünkü kaş ekiminde küçük bir hata bile kötü bir görünüme sebebiyet verebilir. Ekim öncesinde ilk olarak kaş bölgesine lokal anestezi yapılır.
Verici bölgeden toplanan saç kökleri açılan kanallara, yönleri dikkate alınarak tek tek yerleştirilir. Bu işlem sırasında herhangi bir acı veya ağrı hissedilmez. Ekim işlemi yaklaşık 2 saat kadar sürer. Ekim sonrasında hasta evine dönebilir. Hasta, operasyon sonrasında ekimi yapılan köklerin tutunması için kaş bölgesini dış etkilere, çarpma vurma gibi travmalara karşı iyi korumalıdır.
Kaş ekim sonrası neler yaşanır?
Kaş ekiminden yaklaşık 2 hafta sonra kaş bölgesinde kabuklanmalar sona erer. Saç ekiminde olduğu gibi ilk çıkan kıllarda dökülme görülmektedir. Bu dökülme normaldir ve operasyonun başarısızlığı olarak yorumlanmamalıdır. Ekimi yapılan köklerden kalıcı kılların çıkmaya başlaması ortalama 3 ay kadar bir süre alabilir. Tüm köklerden kaş çıkması 6 ay kadar bir süre sonunda gerçekleşir.
Kaş ekimi için kimler başvuruyor?
Kaş ekimi için en çok başvuranlar, estetik amaçlı kalın kaş isteyen bayanlar ile ince kaş modasına uymak için sürekli kaşlarını almış ve böylece kaşları iyice incelmiş ve seyrekleşmiş olan bayanlardır.
Bunlardan başka yanık tedavisi ya da çeşitli kazalar sonucunda kaşları kısmen veya tamamen zarar görmüş insanlar için de kaş ektirme bir umut ışığı olmuş durumdadır. Bu uygulama ile kaşlarını kaybetmiş insanlar eski görüntülerine kavuşabilirler..
Kaş ekiminin herhangi bir yan etkisi yoktur. İşlem sonrasında herhangi bir sağlık sorunu yaşanmaz,
Kaş ekiminde ekimi yapılan saç köklerinin aralıkları, dizilişi, çıkış açısı ve yönünü gibi faktörlerin doğal görüntünün elde edilmesinde etkili olduğu hekim tarafından iyi bilinmelidir. Birim santimetre kare alanda kaç adet saç kökünün transfer edileceği konusunda da kişinin tercih ettiği kaş modeli dikkate alınarak operasyon öncesinde titizlikle karar verilmelidir. Bu konularda gereken özenin gösterilmesi durumunda operasyon başarılı sonuçlar verir, doğal bir görünüm elde edilir.
Kaş ekimi fiyatları
Kaş ekimi için sabit bir fiyattan söz etmek zordur ama genel olarak kaş ekimi fiyatları oldukça yüksektir. Fiyatlar tedavinin yapılacağı kliniğe, doktora, transfer edilecek saç kökü sayısına göre değişir. Ancak, bu fiyatın kaç kök ektirirseniz ektirin yine de saç ektirme kadar olmayacağını söylemek mümkündür. 200 ile 700 saç kökü naklinin yapılacağı bir operasyonda fiyatların 500-1700 Euro arasında değişeceği söylenebilir. Bazı kliniklerde uygulanan diğer bir fiyatlandırma biçimi de bir kök ekimi için 5 tl şeklindedir, toplam ödeme ücreti ekimi yapılacak kök sayısına göre bu birim fiyat üzerinden hesaplanmaktadır.
Kaş ekimi can yakar mı?
Kaş ekimi sırasında lokal anestezi yapıldığından hasta hasta herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez.
Kaş ekimi sonrası durum
Kaş köklerinin ekilmesi ve iyileşme sonrasında yeni kaşlar çıktığında bunları belirli aralıklarıyla tıraş edilmesi gerekir. Kaş bölgesine ekimi yapılan kökler saç kökü olduğundan yeni çıkan kaşlar bir kaş kadar kısa kalmaz ve saç gibi uzama eğilimi gösterir. Hasta bu durumda kaşlarını doğal görünüm sınırları içerisinde tutmak için düzgün bir şekilde kısaltmak durumundadır. Bu tıraş işlemine yaklaşık bir yıl devam edilir.
Bir yıl sonra, ekimi yapılan saç kökleri bölgesindeki kaş gelişiminin doğallığını da kazanır saç kadar hızlı değil de tıpkı bir kaş gibi yavaş uzama eğilimine girer. Transfer edilen saç köklerinin bu doğal gelişim karakterini kazanması sonrasında tıraş işlemine gerek kalmaz.
Ekimi yapılan köklerden 6 ay sonra büyük oranda saç çıkışı tamamlanır. Tıpkı doğuştan çıkan kaşlar gibi rahatça şekil verilebilir. Ekim işleminin üzerinden bir yıl geçtikten sonra ihtiyaç duyulursa daha sıkı ve daha kalın kaşlara sahip olmak için yeni ekim işlemi de yapılabilir.